Skyløsning for små- og mellomstore bedrifter

Hydracloud

Sikker skyløsning på anerkjente datasentre i Norge.


Den digitale utviklingen skjer raskt om dagen, og små- og mellomstore bedrifter må holde seg oppdatert. Flere og flere SMB'er velger skyen for å håndtere store datamengder, jobbe effektivt, forbedre sikkerheten, kontrollere kostnadene og minimere risikoen.

Våre kunder er 100% fornøyde. Dette mener de er fordelene med skyløsningen:

 
 • Skalerbart virtuelt miljø fra anerkjente, sikre datasentre i Norge. 
 • Ingen fysisk maskinvare = ingen investeringskostnad eller utfordringer med drift. 
 • Oppetidsgaranti og kontinuerlig overvåkning. 
 • Automatisk daglig backup inkludert. 
 • VPN inkludert.  
 • For en fast lav månedlig kostnad, sørger Konica Minolta for uproblematisk drift, opptid og til enhver tid riktig tilpasset server. 

 

Vi i Konica Minolta forstår behovene til mindre bedrifter. Vi er klare til å hjelpe organisasjoner med å flytte data til skyen med skytjenesten Hydracloud.

 

Vanlige utfordringer og problemer: 

 

 

 1. Bedrifter i alle bransjer må håndtere enorme mengder data og komme gjennom forskjellige kanaler: telefonsamtaler, e-post, brev, elektroniske skjemaer, apper og sosiale medier. Denne flommen av data er utfordrende for arbeidstakere.
   
 2. Det kan også være en utfordring for små- og mellomstore bedrifter å effektivt drive og holde din eksisterende IT-infrastruktur oppdatert og kjøre for å unngå nedetid og negativ virksomhetspåvirkning.
   
 3. Mangel på mobilitet betyr at SMB'er ikke kan jobbe i sanntid fra noe kontor, på noen enhet. Dette holder selskaper tilbake og forhindrer sømløst samarbeid.
   
 4. Andre problemer som SMB står overfor er personvern- og sikkerhetsbrudd på grunn av f.eks. ikke lappet programvare. Bruk av sky-sikkerhet kan leveres til et høyere nivå i mange tilfeller enn det som kan gis internt. Spesielt for små- og mellomstore bedrifter som ikke er i stand til å tildele tilstrekkelige interne ressurser til datasikkerhet, kan skyløsninger forhindre alvorlige konsekvenser for virksomheten forårsaket av datainnbrudd.

 

Skyløsningen Hydracloud er en sikker og trygg skytjeneste for norske bedrifter.  Kvitt deg med servere, sikkerhetsfarer og  backup-utfordringer med skytjenesten Hydracloud. Kontakt oss for et bra tilbud på sikker skyløsning!

 

Våre kunder tar neppe feil

Denne bedriften har skyløsning fra Konica Minolta for å håndtere store datamengder, jobbe effektivt, forbedre sikkerheten, kontrollere kostnadene og minimere risikoen. Varii AS tar neppe feil. De tenker ikke lenger på IT!

100% fornøyde skyløsningskunder

Skyløsning for print

Denne alt-i-ett-printplattformen er designet for organisasjoner som ønsker å redusere IT-byrdenog dra nytte av alle fordelene med en Software as a Service (SaaS)-løsning for å administrere printinfrastrukturen sin!

Se alle fordelene her

Solution

Solution
 • AccurioLabel 190, the digital toner-based label printing system

Kundehistorie

varri logo

Profesjonaliserte IT-driften ved å sette det ut til Konica Minolta

Profesjonaliserte IT-driften ved å sette det ut til Konica Minolta

Da importøren og distributøren Varri vokste ut av egen server, valgte de skyløsningen til Konica Minolta for å sikre stabilitet og sikkerhet.


Varri er en importør og distributør av klatre- og friluftsutstyr, og har både sportsbransjen, redningsbransjen og byggebransjen som kunder. Her er kompetansen høy på klatre- og fallsikringsutstyr, og da de startet opp med tre ansatte i 2008 var de også avhengige av en viss IT-kompetanse.


- Vi hadde en egen server som en kompis hadde hjulpet meg å sette opp, og jeg hadde selv ansvaret for å drifte og vedlikeholde den. Vi hadde den stående på både et toalett og et bøttekott, forteller grunnlegger og eier Marius Olsen. 


Løsningen fungerte fint i mange år, og backup-rutinene gikk ut på å ta med en kopi hjem på en ekstern harddisk med ujevne mellomrom. Men helt uproblematisk var det ikke, særlig også fordi IT-ansvaret i stor grad hvilte på Olsen alene.  


- Jeg husker en gang jeg endelig hadde tatt meg litt fri for å klatre, men så måtte jeg dra tilbake på jobben for å feilsøke serveren som hadde stoppet. Den gangen var det strømforsyningen som streiket, en annen gang var det BIOS-batteriet.


Han forteller at de som ung oppstartsbedrift kanskje kom unna med litt mer enn man gjør som en veletablert aktør. Men veksten som kom, med flere ansatte, flere merkevarer, leverandører og kunder i porteføljen, gjorde at de kom til et punkt hvor det ble nødvendig å profesjonalisere IT-løsningene.

christopher rønneberg konica minolta
quotation marks

Mitt råd til alle som vil fokusere på kjernevirksomheten, i stedet for IT, er å vurdere skyløsninger.

Christopher Rønneberg

Department Manager, Konica Minolta

Daglig leder i Varri bruker ikke lenger tid på IT-driften

Nå sørger Konica Minoltas HydraCloud for at IT går av seg selv.

Valgte Hydracloud fra Konica Minolta

Valgte Hydracloud fra Konica Minolta

- Vi hadde valget mellom å bygge videre på det vi hadde, investere i bedre utstyr og kanskje ansatte en IT-person til å drifte det, eller vi kunne sette det ut til noen profesjonelle som kunne sørge for stabilitet og sikkerhet. Vi valgte Hydracloud, en skyløsning fra Konica Minolta, og har kjørt på det nå i sju år, forteller Olsen.


Det betyr at ordresystemer, regnskapssystemer og alt annet kjører på servere i Konica Minoltas ISO-sertifiserte datasentre i Norge, og de ansatte logger på via et fjernskrivebord. 


Varri har ikke lenger noen servere, og alt som står igjen av IT-utstyr i bøttekottet er en brannmur og nettverksswitcher, levert av Konica Minolta som del av skyavtalen. 


Olsen er spesielt fornøyd med at dette har frigjort masse tid til å fokusere på kjernevirksomheten, i stedet for å bruke tid på tekniske IT-løsninger. - Jeg har fått mer tid til å fokusere på leverandører, kunder og markeder, og kan sove godt om natten, trygg på at alt av IT fungerer som det skal til enhver tid, sier Olsen. 


Var godt rustet da angrepet kom 


Varri har også opplevd hva denne tryggheten betyr i praksis. De er nemlig en av veldig mange bedrifter som de siste årene har opplevd å bli rammet av ransomware. En mandags morgen oppdaget de at systemene var hacket. Alle systemene var låst ned og kryptert, og på printeren lå en utskrift hvor hackerne krevde et saftig beløp for å låse opp igjen. 


- For oss var episoden nærmest helt uproblematisk, siden backup hver natt er del av leveransen fra Konica Minolta. Vi kunne rulle tilbake til en backup som bare var noen timer gammel, og var dermed tilbake i normal drift etter et par timer, forteller Olsen. 


Samtidig var episoden en vekker på hvor sårbare Varri var med egen server på kottet og en gammel backup liggende hjemme på en ekstern disk. 


- Jeg tør nesten ikke tenke på hvilke følger et slik angrep hadde hatt om det hadde skjedd før vi flyttet til sky. Backupen kunne jo være to uker gammel, sier han. 


Skreddersydde løsninger 


- Backup-løsningen tilpasser vi hver enkelt kundes behov. For noen er det fornuftig med hyppigere backup enn for andre. 

Kunden har kanskje en såkalt «disaster recovery plan», hvor de har tenkt gjennom hvor mye datatap de tåler, så tar vi backup i henhold til det. Hyppig backup krever mer lagring, som igjen påvirker kostnaden, forklarer Christopher Rønneberg i Konica Minolta. 


Skyløsningen passer like godt for bedrifter med 300 ansatte som for småbedrifter og oppstartsbedrifter med bare noen få ansatte. Fellesnevneren er at bedriften får faste månedlige kostnader i stedet for å måtte investere i maskinvare og personell. Skyløsningen gir også fleksibilitet til å legge til brukere, øke lagringskapasiteten eller tilpasse backup-rutiner til nye behov, noe som kan være viktig for virksomheter i vekst eller endring.

Jobb smartere med enkel IT

Jobb smartere med enkel IT

Send oss en melding om du ønsker mer informasjon om løsningen

Jeg ønsker å henge med på den digitale utviklingen

Kontakt meg gjerne for en uforpliktende samtale om skyløsning