Print av etiketter

Digital etikett-produksjon

Etikettprint: Selv i denne elektroniske tidsalderen spiller etikettdesign en svært viktig rolle med tanke på mottakelsen av et produkt.


Digital produksjon av etiketter er i voldsom vekst. Hvis du vil utnytte den veksten, tar du i bruk digital teknologi og holder det analoge produksjonsutstyret lønnsomt samtidig som du gjør endringer med Konica Minoltas kompletterende tilnærming til printtjenester.

Profesjonelt printet etiketter er i dag en stor næring. Meget stor. Bransjer trenger å identifisere og differensiere sine produkter og merker, egendefinerte etiketter kan brukes på nye og spennende måter og volumet av utskrevne kvadratmeter i sektoren har nesten doblet seg de siste årene. Selv i denne elektroniske tidsalderen spiller etikettdesign en svært viktig rolle med tanke på mottakelsen av et produkt. Etiketten eller klistremerket på en flaske eller et element av emballasjen gjenspeiler varemerkets budskap og identitet. 


De siste tallene fra markedsforskningsinstituttet Smithers Pira viser at volumet av utskrevne kvadratmeter i denne sektoren økte fra 4 milliarder i 2014 til 7 milliarder i 2017. 


Hva er print av etiketter? 

Det ville i dag være umulig for de som driver med detaljhandel, handel, industri eller distribusjon, å operere uten etiketter. De finnes med flerfargede illustrasjoner på nesten alt vi kjøper i butikker i handlegater, på apoteker, i Gjør det selv-butikker, og til og med hypermarkeder og hagesentre som ligger utenfor byen – enten produktene er forhåndspakket i flasker, bøtter, krukker, fat eller andre typer beholdere, krympeinnpakket eller til og med festet direkte på varer som er så ulike som plenklippere, tennisracketer, klær eller maskinvare. 


Etikettene er et viktig medium som kan brukes til å identifisere og hjelpe med markedsføringen av alle typer varer, samt gi viktig forbrukerinformasjon eller juridisk informasjon, som for eksempel vekt eller volum, kontaktopplysninger om leverandør eller produsent, ingredienser eller innholdslister og kanskje oppbevaring, håndtering, sunn spising, bruk eller sikkerhetsinformasjon. 


I tillegg til dette har nesten alle etiketter en strekkode – mønstre i svarte og hvite linjer som skannes i automatisert kasser – for å identifisere og prise varer på kundens kvittering. Strekkodeetiketter av forskjellige slag brukes også innen produksjon, håndtering, transport samt logistikksektorer for bruksområder som bearbeidelse og fabrikkautomatisering, til identifisering av deler og komponenter og for sporing og sporbarhet i hele forsyningskjeden. 


Nye etikettinnovasjoner de siste årene har også sett veksten av spesielle typer etiketter som kan samhandle med mobiltelefoner for å gi tilgang til nettsteder, med forbrukerinformasjon, melde seg på konkurranser, spille spill eller bli en del av sosiale nettverk. Noen etiketter er til og med unikt foranderlige eller personlige. 


Kort sagt har etiketter blitt en viktig del av dagens moderne liv på en eller annen måte.  Det er da ingen overraskelse at etiketter av alle slag er en av de raskest voksende sektorene i utskriftsbransjen, sammen med fleksibel emballasje, med en gjennomsnittlig årlig vekst på rundt 4–6 % over hele verden i minst de siste 30 årene (nåværende vekst anslås til 4,7 %), og oppnår nesten alltid vekst og BNP. På global basis produseres etiketter av en svært spesialisert nisjebransje innen utskriftssektoren som for øyeblikket genererer over 60 milliarder dollar i omsetning. 

Hvorfor digital utskrift av etiketter skaper ny virksomhet

Hvorfor digital utskrift av etiketter skaper ny virksomhet

Nye muligheter

Digital utskrift øker også ordremengden for dekonvensjonelle presene, samtidig som det skaper nye muligheter på kort sikt, og for ikke-støttede filmmarkeder for plateomslag og fleksibel emballasje. Rundt 14 % av de som konverterer etiketter og som har investert i digitale presser, produserer nå også lønnsom middels- til narrow-web fleksibel emballasje i mindre opplag – små poser, lommer, rør, lokk, papiromslag, bager og fleksibel emballasje – for kunder som bare startet med etiketter.

Fordelene med utskrift av etiketter

Fordelene med utskrift av etiketter

Digitale etikettpresser

Sektoren for utskrift av etiketter har vokst så mye at årlige installeringer av digitale etikettpresser nå utgjør nesten 30 % av alle installeringer av narrow-web-presser over hele verden, og det ble installert over 3000 digitale etikettpresser over hele verden innen etikettbransjen innen utgangen av 2015. 


Fremover anslås det at digitale etikettpresser innen 2020 kommer til å utgjøre nesten 40 % eller mer av alle årlige installeringer av narrow-web-presser. 


Mot denne bakgrunnen ses den samlede verdien av etikettjobber som utføres med digital utskrift, som langt større enn kostnaden for utskrift. Anslag fra bransjen indikerer at selv om digital utskrift av etiketter for øyeblikket kun utgjør ca. 3 til 5 % av alle utskrevne trykkfølsomme etikettjobber basert på volum, utgjør det opptil 15 til 18 % eller mer av alle utskriftsjobber basert på verdi. 


De mange fordelene med denne voksende sektoren er:


Sømløs arbeidsflyt 

En sømløs arbeidsflyt er blitt en av de viktigste egenskapene for vellykket digital etikett-produksjon. Det gir grunnlag for å minimere feil og papirarbeid, reduserer responstider og gir kontinuerlig oppdatert produksjons- og kundeinformasjon, samtidig som det reduserer ledetider. 


Kostnadseffektivitet 

Sammenlignet med konvensjonell utskrift av etiketter bruker ikke den digitale prosessen trykkplater og har ingen platefremstillingsmaterialer-, kjemikalier-, prosesser- eller tidskrav, som sparer deg penger. 


Produksjonsfordeler 

For eieren av varemerket kan muligheten til å redusere eller eliminere lagring av etiketter, redusere tid til markedet og forbedre effektivitete,n være en ypperlig grunn til å ta i bruk digital etikett-produksjon. Muligheten for just-in-time-produksjon, korrekturlesing av små opplag og testmarkedsføring av etiketter er også av stor interesse. 


Markedsføringsmuligheter 

Ny merverdi og markedsføringsmuligheter for varemerkeeiere – faktisk nesten virksomheter i alle størrelser – har blitt et ekte fokusområde for etikettbrukere i dagens konkurranseutsatte miljø. Det finnes mange eksempler hvor digitale utskriftsløsninger har gitt muligheten til enkelt å produsere flere versjoner eller variasjoner, bilder med variabelt design, personlige etiketter, massetilpassing, nye markedsføringsmuligheter, og selv regionale, sesongbaserte eller arrangementsbaserte etiketter. For de som produserer digitale etiketter, tilbyr disse markedsføringsmulighetene muligheten for å tilføre verdi og øke lønnsomheten. 


Miljø og bærekraft 

Det er liten tvil om at miljø og bærekraft har blitt viktige tema. Ved å produsere nøyaktige mengder i stedet for en prosentdel av overskytende eksemplarer, fører digital utskrift til mindre svinn. I motsetning til andre utskriftsprosesser brukes det heller ingen kjemikalier, vann, eller platefremstillingsmaterialer med digital utskrift. 


Varemerkesikkerhet 

Et relativt nytt, men voksende område for digital design og utskrift med de nyeste programvareløsningene, er å innlemme sikkerhetsdesignbakgrunner og spesielle funksjoner, variable bilder, mikrotekst, anti-kopieringsfunksjoner og mye mer. 


Sporing 

Det faktum at digitale etiketter kan skrives individuelt, betyr at skriverne kan produsere sekvensielt nummererte eller kodete etiketter, opprette skjulte koder som matches med synlige koder, og tilby endringskoder som kan brukes med smarttelefonteknologi – alle gir nye muligheter for å spore etikettløsninger. 

Etikettprint under COVID-19

Etiketter er en grunnleggende nødvendighet for merkevare og gir et viktig verktøy for å formidle informasjon. Alt fra forbrukervarer som mat, drikke og husholdningsprodukter, til å gi viktig helseinformasjon. Størrelse eller vekt, ingredienser, sporbarhet eller generelle instruksjoner - etiketten er avgjørende.

Mer her
eksempel på utskrevne etiketter

Utskrift av etiketter

Utskrift av etiketter

Fremtidens teknologi møter nåtidens fordeler

Konica Minolta tilbyr en brukervennlig pakke med kvalitetsmessig programvare og maskinvare som gjør at du kan få alle fordelene med ny digital teknologi uten noen av de potensielle ulempene ved overgangen.


Det er utformet for å gi deg fremtidens teknologi, uten at du må ofre noen av nåtidens fordeler.

Hardware
hardware icon
Gjør overgangen fra analog til digital utskrift problemfri

Nylige undersøkelser av bransjen antyder at de mest betydelige forretningsmessige smertepunktene for de som driver med konvertering av etiketter, er kortere ledetid og å finne kvalifiserte trykkeripresseoperatører. Så hvis du er ute etter en løsning som kan løse begge disse problemene på en gang og ta bedriften din fra vanlig til digital etikettproduksjon, åpne opp for store nye digital markeder og skape små partier høykvalitets etiketter og klistremerker med en hastighet og fleksibilitet som kundene dine vil prate om, er AccurioLabel 190 den digitale pressen for deg.

Digitale løsninger
software icon
Du står for utskriften. La oss ta oss av formatoppbyggingen.

Med sin PDF-baserte arbeidsflyt og mange funksjoner er AccurioPro Label Impose et imponerende verktøy. Denne programvaren lar operatører håndtere en rekke oppgaver før utskrift fra en enkelt kontrollstasjon, den kan knyttes sammen med vår AccurioLabel 190 maskinvare, og den er det perfekte supplementet til Konica Minoltas etikettpresse. Det er biten du mangler og den eneste programvaren for digital utskrift av etiketter du noensinne vil trenge.

IT-tjenester
service icon
Alltid til tjeneste

Våre erfarne og kunnskapsrike spesialister kan svare på alle spørsmål du måtte ha, og viser deg hvordan du skal bruke produktet. Våre tjenester fungerer til din fordel innenfor et støttesystem som er utformet for å sikre deg og din bedrift fullt utbytte av løsningene. Vi tilbyr en rekke ulike tjenester, inkludert optimaliserte utskriftstjenester ifm. konsultering, implementering av maskinvare- og programvare, administrasjon av arbeidsflyt for å senke forbruket av dokumenter samt smarte sikkerhetstjenester for å holde bedriften trygg.

Alle funksjonene du trenger (og én eller to til)

Konica Minoltas kraftige blanding av programvare- og maskinvareløsninger er opprettet med ett mål i tankene: å gjøre det mulig for din bedrift å gå sømløst over fra analog til digital behandling, sørge for at utskriftsvirksomheten din slår kloa i de store profittene som fremtidens etikettdesign vil skape, og at du får maks fordel og merverdi av digitale løsninger. 


Våre funksjoner lar deg tilby kundene et personlig preg og de lar deg redusere driftskostnader, forenkle driften og sette sammen din egen sømløse, tilpassede versjon av overgangen til digital teknologi. Du kan tilby kortere produksjonstid, fleksibel leveringstid og mye mer. På samme tid kommer de tiltrodde analoge pressene bare til å fortsette å gå med vår produktblanding. Kort sagt lar våre funksjoner deg dranytte av alle fordelene med den nye teknologien, samtidig som de holder ditt eksisterende analoge anlegg lønnsomt mens du gjennomfører overgangen. Så hva er de funksjonene? Din bedrifts fordeler med vår produktmiks for utskrift av digitale produkter er:

   

   

Kvalitetsfunksjon-ikon

Fargene behandles med en oppløsning på 1200 dpi x 8 bit med 256 fargegraderinger uttrykt i 1 piksel

Printikon

Bildetetthetsteknologi

Mediehåndteringsikon

Det er ikke nødvendig å legge belegg på medier på forhånd

Berøringsfunksjon-ikon

Betjeningen er intuitiv når man følger instruksjonene på skjermen, og det er ikke behov for omfattende opplæring

Hastighetsikon

Hastigheter på 18,9 m, 13,5 m og 9,45 m per minutt kan velges for å samsvare med mediene som brukes

Teknologiikon

Simitri® HD E-tonerteknologi

Hastighetsikon

Oppgaver som fargejusteringer, som er svært tidkrevende analogt, tar nå kun sekunder

Tilpasningsikon

Den tredimensjonale hybridstrukturen som blant annet består av funksjonell polymer, resulterer i høy ytelse for alle medietyper