HBO Nova AS

HBO Nova AS

HBO Nova AS

Da Nova-Print Stavanger AS og HBO Haugesund Bok & Offset AS slo seg sammen og dannet selskapet HBO Nova AS, meldte behovet seg for nytt digitaltrykk-utstyr.Fusjonerer for å stå sterkere

Digitalisering har ført til store endringer i den grafiske bransjen igjennom de siste 20 årene. Det må gjøres justeringer kontinuerlig for å opprettholde en bærekraftig produksjon. Med mål om større driftsmessig lønnsomhet ved å dra nytte av hverandres kompetanse og marked, valgte selskapene HBO Haugesund Bok & Offset og Nova Print Stavanger AS å slå seg sammen.


Nova-Print Stavanger AS og HBO Haugesund Bok & Offset AS  ble til HBO Nova AS i juli 2020.  Begge er etablerte trykkerier i to ulike marked. HBO produserer trykksaker til alle type bedrifter og prosjekter. Nova Print leverer etiketter til matvareindustri og bryggerier. Begge selskapene er anerkjent for levering av kvalitet i hvert sitt marked.  HBO har sitt trykkeri i Haugesund og leverer både offset trykk og digitaltrykk til hele landet. Nova Print holder til i Stavanger og leverer etiketter til både nasjonale og internasjonale kunder. De produserer offset trykte våtlimsetiketter og frem til nå har samarbeidspartnere levert selvklebende etiketter. 


Ny teknologi fra Konica  Minolta

Samtidig med fusjonen investerte selskapet HBO Nova AS i ny teknologi. Valget falt på Konica Minoltas accurioLabel 230 digital-roll-to-roll. Etikettene blir ferdigbehandlet på Grafisk Maskinfabriks DC 330, en spesialutviklet etterbehandlingsmaskin som installeres samtidig. Den komplette Konica Minolta konverterings- og etterbehandlingslinjen gjør det mulig for HBO Nova å tilby sine kunder digitalt trykte selvklebende etiketter til alle tenkelige formål, i små og mellomstore utgaver, i høyest mulig kvalitet.


AccurioLabel 230

Med ny maskin som kan produsere selvklebende etiketter på rull digitalt kan det nye selskapet HBO Nova produsere våtlimsetiketter og selvklebende etiketter, i både små og mellomstore opplag. Samtidig kan både kunder av Nova Print og HBO nå få tilgang til nye produkter fra samme leverandør, når trykksaker og etiketter leveres fra en aktør.


–Slik har vi mulighet til å være totalleverandør av trykksaker for våre kunder. Dette er en fordel for selskapenes eksisterende kunder og nye kunder, sier daglig leder i HBO, Ørjan Risanger, daglig leder i HBO Nova. 


Nye muligheter & markeder

En investering i omfattende digitale trykk- og etterbehandlingssystemer samt rådgivning fra Konica Minolta har blitt en katalysator for tilgang til nye, spennende markeder.


Et nisjemarked som allerede er aktivt utforsket er merking for øl etter en kraftig økning i antall mikrobryggerier, men også nasjonale og internasjonale bryggerier som allerede er kunder, kan bruke HBO Novas tilbud på selvklebende etiketter trykt på den nye Konica Minolta AccurioLabel 230 for nisjemarkeder. Matvaresektorer - inkludert kjøtt og tomat - er også modne for digital etikettproduksjon der HBO Nova ser muligheter lokalt så vel som i Vest-Europa og i Midt-Østen.


ørjan risanger
quotation marks

Vi er svært fornøyde med Konica Minoltas ekspertise og behjelpelighet med å komme dit vi er nå. Personalet har lyttet, informert om digitale prosesser og kommersielle aspekter. Det har vært spennende og lærerikt for alle parter, og vi ser frem til et kontinuerlig vellykket partnerskap. Servicemodellen er også ekstremt viktig, og her leverer Konica Minolta.

Ørjan Risanger

Daglig leder HBO Nova AS

Vurderer du å investere i etikettprint?

Stadig flere virksomheter velger etikettprint fra Konica Minolta

AccurioLabel 230 her
AccurioLabel 230 spotlakk og foiliering

Related success stories

Related success stories

Jeg ønsker mer informasjon om etikkettmaskin

Ta gjerne kontakt!