Oppdatering av sikkerhetssystemet i den berømte Vikersundbakken

vikersund raw air

Oppdatering av sikkerhetssystemet i den berømte Vikersundbakken

Oppdatering av sikkerhetssystemet i den berømte Vikersundbakken

Vikersund, som ligger rundt 80 km nord for Oslo, er en av verdens mest berømte og største skiflygingsbakker. Anlegget består av en stor skiflygingsbakke, som med jevne mellomrom er vert for verdensmesterskap, samt åtte mindre bakker beregnet for trening. Flere verdensrekorder er satt i bakken. I tide til et nytt verdensmesterskap bidro Konica Minolta med å oppdatere overvåkningssystemet som dekker hele området, inkludert arenaene, tribunene og parkeringsområdene.


Et fullt operativt og effektivt overvåkningssystem på under seks uker

Det å installere et oppdatert, pålitelig og avansert overvåkningssystem som skal dekke et så stort område som Vikersund er en krevende oppgave, i og med at systemet skal dekke hele anlegget, inkludert arenaen, tribunene og parkeringsanlegget. Det å installere systemet og få det fullt fungerende til et internasjonalt mesterskap på under seks uker etter det første møtet, er en virkelig utfordring. Og det var en utfordring som Konica Minolta klarte å leve opp til. Vikersunds IT-avdeling hadde gjennom flere år hatt et godt kundeforhold med Konica Minolta med leveranser av skrivere. 


"Da Konica Minoltas key account manager kom tilbake til oss og informerte oss om at de også ville kunne hjelpe oss med å oppdatere overvåkningssystem, ble jeg umiddelbart interessert i å finne ut hva de kunne levere," sa Vikersunds Department Manager Arena/IT Bjørn Henning Jahren. Ett møte og en grundig befaring med Konica Minoltas Business Development Manager for Mobotix-løsningen senere, var prosjektet og rammene definert: Oppdatere eksisterende sikkerhetssystem innen neste verdensmesterskap og integrere eksisterende tredjepartskamera inn i det nye systemet.

"Vi ble imponert av Konica Minoltas grundige analyse, anbefalte løsning og servicenivå. Uten å nøle godtok de den svært korte og krevende tidsfristen og prosjektet tok raskt form. Installasjonen ble ikke en gang forstyrret av store mengder snø i forbindelse med en snøstorm natten før oppsettet av maskinvaren," minnes Jahren. For å sikre optimal all-round overvåkning av alle områdene med høy bildekvalitet, satte Konica Minolta opp seks Mobotix Move SpeedDome 340 pan-tilt-zoom-kameraer. Med 40x zoom og 360° horisontal og vertikal  manøvrering, er disse kamaeraene perfekte for å dekke større arealer, samt zoome inn på store folkemengder for å identifisere og analysere mulige forstyrrelser. Funksjonen med IR-lys bidrar til at overvåkning også er mulig i fullt mørke, og den solide konstruksjonen siker at de fungerer selv i krevende værforhold ned til -40 °C. 


Etter avtale med kunden er eksisterende kabling benyttet, og alle kameraene er koblet til et 4 TB Mobotix Raid 10, 4-bay/16-kanalers datalagringssystem, inkludert eksisterende kameraer. Med Network Attached Storage-enheten (NAS) er det mulig med 24/7 lagring av alle opptak fra arrangementet. Samtidig sikrer NAS-systemet kontinuerlig tilgjengelighet, siden harddiskene har støtte for hot swap, som betyr at en av harddiskene kan byttes ut i fart i tilfelle feil. Konica Minolta installerte et virtuelt administrasjonssystem med seks skjermer til overvåkningsrommet, slik at operatørene fikk optimal oversikt over området. Det oppsatte Mobotix MxMC-systemet gir også raskere og mer intuitiv styring av kameraene. Til forskjell fra andre systemer styres kameraene ikke av piltastene på monitoren, men med musen i bildet. Dette gjør det mye enklere å følge objekter som beveger seg.

bilde bhj
quotation marks

"Innen seks uker etter vårt første møte hadde Konica Minolta satt opp et overvåkningskamerasystem som ikke bare oppfylte kravene våre, men som også overgikk dem, særlig med hensyn til sømløs drift, bildekvalitet og kostnader."

Bjørn Henning Jahren

Department Manager Arena/IT Vikersund, Norway

"Bildeoppløsningen og bildekvaliteten var en stor forbedring, og bidro til at vi kunne overvåke detaljer på et helt nytt nivå," sa Jahren. En annen fordel og en annen viktig grunn til at vi valgte Konica Minolta er at lisensieringen kan være vanskelig med overvåkningssystemer. I mange tilfeller påløper ekstraavgifter for hvert nye kamera eller for hver nye bruker. I enkelte tilfeller kan en ny bruker medføre overgang til en ny pakke med enda høyere lisensavgift.

kamera bakke

Utfordring

Utfordring
 • Kort innføringsfase på bare seks uker fra første møte til ferdig innføring
 • Vanskelig terreng og krevende værforhold 
 • Eksisterende maskinvare måtte sømløst integreres i nytt system

Løsning

Løsning
 • Mobotix overvåkningssystem med:
- 6 Mobotix pan-tilt-zoom kamera og lys
- Raid 10 4-bay/16-kanalers NAS-system med 4 TB kapasitet og hot swap støtte
- Mobotix MxMC virtuelt overvåkningssystem for kontrollrom
 

Mobotix video overvåkning

Sikrer alle områder

Ta en titt
nærbilde av Mobotix-kamera

Fordeler

Fordeler
 • Overvåkningskamera som dekker hele anlegget
 • Høy bildekvalitet og bildeoppløsning for overvåkning 
 • Intuitivt og brukervennlig kamerastyring og-kontroll
 • Svært pålitelig overvåkningssystem med hot swap-bytte av harddisk som 24/7 overvåkning
 • Svært solide kamera selv i krevende værforhold
 • Kontroll over driftskostnader siden ingen lisenser for ekstra kamera og brukere er nødvendig
 • Erfarent Konica Minolta teknisk serviceteam og kun ett kontaktpunkt for kunder for både maskinvare og service

send en melding

send en melding

Vi hjelper deg med kameraovervåkning

cyber security mobotix

Cyber Security Gold Award

Vi er stolte av å kunne tilby deg det ekspertene mener er den beste løsningen innen overvåkningsutstyr og sikkerhet: Mobotix overvåkningssystem er tildelt Cyber Security Gold Award!

mobotix

mobotix