Stor sikkerhetstest

| 26 oktober 2018

Gjentatte hackingforsøk på Konica Minoltas printere

NTT DATA Services og NTT Security har gjennomført flere hackingforsøk på selskapets multifunksjonsprintere. Se hva testen konkluderte med.


Hacking av vitale og konfidensielle opplysninger er en risiko virksomheter over hele verden daglig står ovenfor. For å se nærmere på dette problemet, engasjerte Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc. (Konica Minolta) uavhengige NTT DATA Services og NTT Security for å gjennomføre flere hackingforsøk på selskapets populære serie med bizhub multifunksjonsprintere. Dette er de samme printerne som leveres til norske bedrifter.


Hva ble testet?

Som en del av sikkerhetstesten ble det gjort flere anstrengelser på å få tilgang til operativsystemet til multifunksjonsprinterne av trente sikkerhetseksperter. Dette inneholdt forsøk på å få tilgang til data lagret på harddisken, infiltrering av nettverket via multifunksjonsmaskinene, samt faksport og USB. Alle forsøk på å trekke ut data mislyktes og personvernet til den lagrede informasjonen forble intakt. 


Kommentar fra Konica Minolta Norge:

Produktsjef i Konica Minolta Business Solutions Norway AS, Christian Nyhus, er svært fornøyd med testresultatet: - Denne testen konkluderer med at også Konica Minoltas norske kunder i det private- og offentlige næringslivet, er godt rustet mot hacking og sikkerhetsbrudd. 


- I det siste har datainnbrudd blitt et alvorlig problem i mange virksomheter, med stor pressedekning av datatyveri og hacking. Dette kan forårsake skade på ulike virksomheters økonomi - spesielt gjennom brudd på GDPR-regulativet. Dette er grunnen til at alle våre nye bizhub multifunksjonsprintere nå leveres med høyeste sikkerhetsnivå. Konica Minolta setter sikkerhet først og det er vi stolte av, avslutter produktsjefen.   


Komplett pressemelding og mer informasjon om NTT DATA Services og NTT Security her. For "Evaluation Report", kontakt Christian.Nyhus@konicaminolta.no.


Se vår standard printsikkerhetsløsning

bizhub® SECURE

les mer
bizhub secure fra konica minolta
det digitale kontoret

Enklere IT

Jobber du i en liten eller mellomstor bedrift som ønsker å digitalisere eller flytte over til skyen? Kontakt oss gjerne for rådgiving og veiledning. Eller ta en titt på IT-tjenestene vi kan tilby her! 

Vi hjelper deg gjerne!

Våre IT-tjenester