3 punkter som hjelper deg å lykkes med IT-sikkerheten

Oslo Norge | 5 oktober 2020

Hackere har aldri vært mer aktive enn under Covid-19. Her er 3 råd for bedre IT-sikkerhet i bedriften din.

Ansatte som bruker usikre nettverk, har skapt nye sikkerhetsproblemer for bedrifter . Google teller mer enn 18 millioner malware og phishing-e-post relatert til COVID-19 hver dag.


Å sørge for at virksomheten din er forberedt på de nye sikkerhetsfarene, er derfor avgjørende for å overleve. Her er våre beste tips for å hjelpe deg med å navigere deg i de nye utfordringene med cybersikkerhet er disse 3 holdningene og filosofiene rundt datasikkerhet: 

 

1.Bruk  Zero Trust arkitektur


Zero Trust-prinsippet er en sikkerhetsmetodikk som er basert på antagelsen om at ingen personer eller digitale enheter/sytemer/duppedingser etc  innenfor eller utenfor et nettverk automatisk kan stoles på.  Høres paranoid ut, men det beste er å være på den sikre siden. 

 

2. Beskytt din bedrift og kunder med en eksternt lagdelt forsvarsstrategi


Med en arbeidsstyrke på hjemmekontor, øker antall endepunkter  å beskytte dramatisk - og du har helt rett i å tenke at å utvide bedriftens nettverk til folks hjem med VPN, SSL og backup-løsninger er ditt første skritt for å beskytte.

Imidlertid, hvis du prøver å forhindre økonomisk tap og forbedre den samlede verdien av nettverket ditt, er lagdeling av sikkerhetsprotokollene din beste helhetlige forsvarslinje.

Ved å etablere en verifisert sti som går fra nettverket til serveren etter et definert sett med punkter som ligger i mellom, oppdages trusler raskere og enklere, og elimineres uten å redusere systemets drift.  

 

 

3. Fokuser på dynamisk sikkerhet

Vår anbefaling er å vedta en filosofi om konstant styring og smidighet, som kontinuerlig vurderer forskjellige angrepsvektorer. Dette betyr å forstå hvordan hackere  kan utnytte en svakhet for å trenge gjennom nettverket og infrastrukturen for å vurdere konfidensielle data. Ved å bruke data til din fordel kan du bygge bedre trusselinformasjon som forventer trusler før de blir skadelige.

For å støtte byggingen av denne dynamiske risikoprofilen, bør organisasjoner også se på å distribuere en cybersikkerhetsmetode utenfor. Dette betyr å søke gjennom internett, sosiale medier, til og med hackersamfunn for å forstå hva immateriell eiendom, økonomiske poster, personlige data og andre typer eiendeler er lett tilgjengelige.

Og selvfølgelig bør cybersikkerhetsstrategien gjennomgås minst månedlig, om ikke oftere, for å sjekke ut nye eksterne trusler.

 

 

Tenke nytt rundt sikkerhet!


Hos Konica Minolta er vi her for å støtte deg med disse viktige trinnene på sikkerhetsforvandlingsreisen. Hvis du vil ha mer informasjon, kontakt oss - så tar vi en sikkerhetsprat. 

 

 


Relaterte artikler

Relaterte artikler
det digitale kontoret

Enklere IT

Jobber du i en liten eller mellomstor bedrift som ønsker å digitalisere eller flytte over til skyen? Kontakt oss gjerne for rådgiving og veiledning. Eller ta en titt på IT-tjenestene vi kan tilby her! 

Vi hjelper deg gjerne!

Våre IT-tjenester