Konica Minolta lanserer Workplace One for å overta administrasjonen og hosting av IT-infrastruktur og applikasjoner for SMB-er

OSLO, NORGE | 18 mars 2022

Den skybaserte digitale arbeidsplassplattformen inkluderer også eksterne skrivebordstjenester og gir et samarbeidsrom

Konica Minolta fortsetter arbeidet med nettskystrategien, og tilbyr nå virksomheter enda et attraktivt alternativ for å flytte det lokale IT-miljøet til nettskyen og dermed dra nytte av mange fordeler. Med IT-plattformen "Workplace One" kan organisasjoner nå få IT-infrastrukturen og forretningsapplikasjonene administrert av Konica Minolta og driftet i nettskyen. Workplace One inkluderer også en Microsoft 365-lisens for alle selskapets ansatte og et samarbeidsområde for kommunikasjon, samarbeid og prosjektarbeid. Den komplette pakken er primært rettet mot små og mellomstore bedrifter med opptil 300 ansatte. Den er ment for å kunne avlaste en stor andel av IT-oppgavene - samt å gjøre de klare for den digitale transformasjonen.


"Med Workplace One har vi satt oss som mål å fremme digital transformasjon, spesielt for små og mellomstore bedrifter: Det er en digital arbeidsplass som er tilgjengelig overalt og er sikker. Den avlaster IT-teamene med administrative oppgaver samtidig som den sørger for å planlegging sikkerhet, og som fremmer kommunikasjon og samarbeid," sier Stephan Thiele, Portfolio Development Manager, Konica Minolta Business Solutions Europe.
 
Den komplette pakken består derfor av ulike komponenter som alltid er inkludert som standard, og det viktigste er sannsynligvis å flytte det lokale IT-miljøet til nettskyen. Dette inkluderer administrasjon og hosting av IT-infrastruktur i nettskyen, dvs. servere, lagring, nettverk og alle forretningsapplikasjoner som allerede er i bruk for CRM, ERP, økonomi, informasjonsstyring osv. Konica Minolta håndterer primært kravene til små og mellomstore bedrifter med opptil 300 ansatte: slike bedrifter trenger ikke lenger å bekymre seg for drift, vedlikehold, brukeradministrasjon, lisenser, oppdateringer eller sikkerhet. Dette gjør det mulig for dem å spare IT-ressurser, redusere kapitalkostnadene og redusere løpende driftskostnader. Takket være en fast månedlig avgift har de også bedre forutsigbarhet og kostnadsplanlegging. Remote Desktop Services (RDS) er også inkludert, samt en daglig sikkerhetskopiering som sikrer at organisasjonen er beskyttet mot datatap. Standard flerfaktorautentisering forhindrer også uautorisert tilgang til sensitive data.
 
Samarbeidsområde for kommunikasjon og prosjektarbeid
Ansatte kan også få tilgang til sine forretningsapplikasjoner og Microsoft 365-applikasjoner via en landingsside fra Konica Minolta basert på SharePoint Online. I tillegg til dette fungerer nettstedet også som et samarbeidsområde: Den tilbyr funksjoner som intranett, chat, sosiale nettverk, teamområder, prosjektgrupper, fildeling, en oppgaveplanlegger og en nyhetsoppdatering. Siden kan utformes i organisasjonens egen grafiske profil og spesialbygges etter behov. Den er tilgjengelig når som helst og fra alle enheter via Microsoft Teams, mobilapper eller nettlesere.
 
For voksende organisasjoner: Differensiering i henhold til brukerautorisasjoner
"Workplace One tilbyr også muligheten til å differensiere brukere i forskjellige brukergrupper med ulike autorisasjoner. Dette kan være spesielt nyttig for mindre organisasjoner som fortsatt vokser og som derfor ønsker å utvide IT-miljøet i samme tempo", sier Stephan Thiele.
 
Det er vanligvis tre forskjellige brukergrupper:
  • Skybasert bruker lett/full: Dette er brukere som ikke har tilgang til forretningsapplikasjonene fordi de ikke trenger dem for å gjøre jobben sin. De har selvfølgelig fortsatt full tilgang til landingssiden med Microsoft 365-apper, offentlige webapplikasjoner og samarbeidsområder: Brukere fra alle tre grupper har denne autorisasjonen.
  • Publisert app-bruker I tillegg til brukertillatelser i nettskyen kan disse brukerne få tilgang til noen av forretningsapplikasjonene - men bare de som trenger å utføre arbeidet sitt.
  • Fullstendig bruker av eksternt skrivebord Disse brukergruppene har full tilgang til alle forretningsapplikasjonene og funksjonene som er nevnt i de ovennevnte brukergruppene.
Les mer om Workplace One!

Konica Minolta Norge er en del av Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, basert i Langenhagen, Tyskland, som er et heleid datterselskap av Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta Business Solution Norway er en komplet partner innen IT og digitalisering. Målet er å gjøre IT enklere for norske bedrifter. Resultatet er konkurransedyktige og kostnadseffektive kunder. Selskapet tilbyr i tillegg multifunksjonelle printere til kontoret, og digitaltrykk maskiner til grafisk bransje. Selskapet har stort fokus på miljø, og er blant de 100 mest bærekraftige selskapene i verden.