Dette gjør vi for å redusere bruk av plast

| 8 oktober 2020

Vi har alle et ansvar.

I følge en studie av WWF inntar vi cirka 5 gram microplast hver uke, noe som tilsvarer et helt kredittkort. Et ganske foruroligende fakta, som forsterker vårt ønske og mål om å gjøre noe med vårt plastforbruk i Konica Minolta.


Her er 5 ting vi gjør for å redusere plastforbruket.
 

 

 1. Vi har utviklet tonerbeholderene som består av 40 % resirkulerte melkeflasker.
   
 2. Vårt Clean Planet program resirkulerer brukte tonerkassetter og andre forbruksartikler.
  Her resirkuleres 100 % av forbruksmateriell og prosessen er ikke avhengig av forbrenning, noe som også bidrar til global oppvarming. I stedet konverterer programmet  gjenstander som Konica Minolta-tonerflasker til sekundære råmaterialer for gjenbruk. Den lille andelen av materiale som ikke kan resirkuleres, brukes i energigjenvinningsprosesser.
   
 3. Cirka 88% av ytterveggene på våre multifunkjsonelle printere kommer fra resirkulerte plastflasker.
   
 4. Konica Minolta har utviklet nye metoder for emballasje. Vi bruker «Air packing» for sikker transport av produkter med redusert bruk av plast materiale i innpakningen. Bruk av papp og luft erstatter plastbeskyttelse og er viktig innen bærekraft. 

  - 50% volumreduksjon av skum
  - 48% vektreduksjon i plast.
   
 5. Konica Minoltas produkter er designet for å kunne gjenvinnes:
  Merking av alle deler i maskinen gjør det enklere i ettertid å resirkulere produktene med en målt resirkuleringsgrad på hele 98,2 %

miljø hovedside

Vårt arbeid for miljøet

Vi i Konica Minolta engasjerer oss for miljøet gjennom våre innovasjoner tilnærmet næringslivet og samfunnet. Vi støtter også våre kunder med deres jobb for en bærekraftig bedrift. Med våre bærekraftløsninger kan kundene oppnå høyere effektivitet og lavere kostnader, i tillegg til å danne en ansvarlig digital arbeidsplass. 

Mer Miljø

Relaterte artikler

Relaterte artikler