Dette bør du vite om sikkerheten i Microsoft 365

| 23 mars 2021

Hvor godt ivaretar Microsoft IT-sikkerheten i bedriften din?


Med Microsoft 365 får du jobben gjort med alle «best i klassen»-programmene, - fra tekstbehandling og skylagring til samhandlingstjenester. Muligheten til å samarbeide og holde kontakten med ansatte og kunder uavhengig om du jobber eksternt eller fra kontoret, gjør Microsoft 365 svært populær blant norske virksomheter. 


Men er det slik at vi føler oss såpass trygge på teknologi-giganten at vi sover litt i timen? Tar egentlig Microsoft 365-pakken vare på IT-sikkeheten? Vi vet jo at 2021 er hackernes år, og at vi til tross for uendelige advarsler og påminnelser, åpner feil eposter, feil vedlegg og feil lenker støtt og stadig.

 

Hva bør du vite om sikkerheten til Microsoft 365? 

Microsoft har faktisk en rekke sikkerhetsverktøyene i Microsoft 365 Business som ivaretar IT-sikkerheten i bedriften din - slik at du kan senke skuldrene og slippe å bekymre deg for datasikkerhet til deg og dine koleger.

Først bør du vite hva som er forskjellen på Office 365 og Microsoft 365:

Office 365-pakken inkluderer alle de velkjente skrivebordsprogrammene til Microsoft som Word, Excel, PowerPoint og så videre. Med denne pakken inkluderer alle verktøyene man forbinder med en smart og oppkoblet arbeidshverdag. Det som imidlertid ikke er inkludert i denne pakken er Microsofts avanserte sikkerhetsfunksjoner. Hvis du i tillegg ønsker tilgang på Microsofts verdensledende sikkerhetsfunksjoner, er det mulig å anskaffe en lisens på Enterprise Mobility + Security (EMS)som koster ekstra. 
 

Microsoft 365 Business Premium derimot består av både Office 365-pakken og Enterprise Mobility + Security, i tillegg til operativsystemet Windows 10 Enterprise. Det vil si at du med Microsoft 365 både får tilgang på alle nødvendige arbeidsverktøy og optimal sikkerhet. 

 

3 sikkerhetsfunksjoner som kommer med Microsoft 365: 


1. Microsoft 365 for bedrifter beskytter mot nettrusler
Pakken beskytter bedriften din mot virus, skadelig programvare, phishing-angrep, løsepengevirus, søppelpost og andre trusler.


2. Kundedataene er også beskyttet
Med Microsoft 365 kan du stole på at konfidensiell  og sensitive kundeinformasjon er tatt vare på og utenfor rekkevidde for nettkriminelle og folk som ikke har autorisert tilgang.


3. Sørger for svært sikker identitets- og tilgangsstyring på alle digitale enheter/eiendeler
Basert på Zero Trust-prinsippet, bidrar bedriftspakkene til å holde dine data trygge – også når de er tilgjengelige via ansattes personlige digitale enheter. Bedriftspakkene konfigurer og administrer enkelt brukere, enheter og data slik at du får mer tid til å fokusere på bedriften din. Microsoft 365 gir deg mulighet for å sikre brukernavn, passord til alle tjenestene – og på alle PC og mobil til alle ansatte.
Sikkerheten er ivaretatt med blant annet:
  • E-post beskyttelse
  • Sikker 2-faktor innlogging
  • Informasjonsbeskyttelse
  • Enhetsadministrasjon
  • Applikasjonsutrulling
  • Oppgradering til Windows 10
  • BitLocker krypteringMicrosoft 365-pakker for bedrifter inkluderer omfattende sett med førsteklasses sikkerhetstjenester som dekker over både programvare og utstyr, som fortsatt lar deg arbeide slik du er vant til. 


 

Kontakt oss

Kontakt oss

Fredrik Ullberg

Business Process Consultant

ITS

fredrik.ullberg@konicaminolta.no

92094252