Ta en titt bak kulissene

 

Hverdagen hos Konica Minolta


Konica Minolta knytter ikke bare de ansatte sammen i løpet av arbeidsdagen. Vi engasjerer oss også i ulike kulturelle aktiviteter og sportsaktiviteter som gir deg mange muligheter til å finne på felles aktiviteter med kolleger, ha det gøy etter jobb og slippe løs ny energi. I tillegg har vi ulike tilbud som forbedrer balansen mellom jobb og privatliv.

Bike2Work


Hver sommer har vi vår egen Bike2Work-kampanje i hovedkvarteret i Langenhagen for å oppmuntre de ansatte til å "være ansvarlige" – støtte miljøet og gjøre noe for egen helse ved å sykle til jobb! Vi støtter disse aktivitetene med garderober og sykkelparkering for de ansatte.

B2Run

Sport knytter mennesker sammen, og Konica Minolta ønsker å støtte det. Denne aktiviteten retter seg mot mennesker som deler én lidenskap: å løpe i et team. Alle Konica Minolta-ansatte i Langenhagen blir hvert år invitert til å delta i selskapets B2Run-løp. Hvert år setter vi sammen et energisk team som elsker sporten og lagånden!

Internasjonalt fellesskap

Konica Minolta International Community fokuserer på å bygge broer mellom kolleger som griper muligheten til å jobbe i utlandet, og de av dere som bor og jobber lokalt. Ved å samle lokalkjente og besøkende skaper vi et virkelig internasjonalt samfunn. Å utveksle erfaringer, tilbringe tid sammen etter jobb og oppdage byen sammen bidrar til internasjonal tilknytning – profesjonelt og personlig.

Familiestøtte

Vi er ansvarlige for de ansatte: I samarbeid med en profesjonell partner tilbyr vi omfattende rådgivnings- og meglingstjenester i forbindelse med barnepass og familieomsorg.

Ferieaktiviteter for barn

Vi støtter ferieplanleggingen til de ansatte ved Langenhagen med tilbud om å passe barna deres i sommerferien: Mens du fortsetter å jobbe som vanlig, kan barna dine delta på Konica Minolta Kids Camp, der de har noen spennende dager, for eksempel ved å leke cowboyer og indianere eller å trene som små artister i et fantasisirkus.

Det er det som driver oss fremover


 

TECHNOLOGY INNOVATION PROGRAMME

Å fremme innovasjonskulturen vår er en avgjørende suksessfaktor med tanke på vår spennende forvandling til en leverandør av IT-løsninger. De ansatte inviteres til å ta en aktiv del i denne endringsprosessen, for eksempel ved å bli med i vårt "TIP". Her kommer ansatte fra ulike land og funksjonelle bakgrunner sammen i et 6-måneders program for å løse grovt definerte forretningsmessige utfordringer ved hjelp av smidige metoder.
 

EUROPEISK MOBILITET

Europeisk mobilitet er en avgjørende faktor for å styrke vår beredskap for fremtidige utfordringer. Våre mobilitetsprogrammer MOVEFORWARD (langsiktig) og EXCHANGE (kort) gir ansatte muligheten til å bo og arbeide i et annet europeisk land, enten i opptil 12 måneder eller i en periode på 2 til 3 år.


KM MoveForward-logo
KM Exchange-logo

Utvikling av europeisk mobilitet

ACADEMY

Vi arbeider kontinuerlig med å støtte de ansatte med effektive og behovsorienterte kurs og utdanningsprogrammer. Vårt interne akademi gjør det mulig for oss å reagere raskt på nye bransjetrender og markedsutvikling og skape tilsvarende opplæringstiltak på kort varsel. I tillegg tilbyr vi regelmessig sertifiseringskurs for ansatte med salgs- eller servicebakgrunn for å forberede dem best mulig på utfordringer knyttet til jobbene deres.


KM Academy-logo

Academy-anbefaling

Offentlig tilstedeværelse


Konica Minolta deltar regelmessig på en rekke messer og arrangementer og tilbyr alle som er interessert i selskapet vårt og produktene våre, mange muligheter til å få informasjon om temaene vi er opptatt av. Det er også en perfekt plattform for å komme i direkte kontakt med oss.